Amazon Marketplace -kokemus

Woody Allen -leffoja viime ja tänä vuonna ahkerasti keräilleenä vastaan oli tullut pari hankalaa tapausta. Sweet and Lowdownia ja Small Time Crooksia ei löytynyt mistään, kunnes hoksasin etsiä Ranskan Amazonista, mistä elokuvat sai tilattua. Huomasin tosin turhan myöhään katsastaa Saksan Amazonin, josta olisin saanut levyt pienemmillä postituskuluilla.

Woody Allen -dokumentti Wild Man Blues osoittautui hankalammaksi tapaukseksi, ja R2-julkaisuhin keskittyneenä jouduin lopulta tilaamaan Kanadan Amazonista R1-julkaisun, jonka arvioitu toimitusaika oli vaivaiset kolme kuukautta. Lähdin sitten vielä tutkimaan elokuvan tuotesivua Englannin Amazonissa, missä luki hintatiedoissa ainoastaan ”available from these sellers”, mikä tarkoitti, että R2-levyä olisi saatavilla Amazon Marketplacen kautta, jota en ollut ikinä kokeillut. Daaveedee-uk-niminen kauppa möi uutukaista R2-levyä reilulla parilla kympillä, ja toimitus Suomeen onnistuisi. Toimituskulut olivat vain noin pari euroa.

Aloin tutkiskelemaan Marketplacea. Tilaus tapahtuisi kuten normaalisti, Amazon toimisi tuttuun tapaan laskuttajana, eikä daaveedee-uk saisi käsiinsä korttini tietoja. Ongelmatapauksissa Amazonilta voisi hakea korvausta. Tästä rohkaistuneena laitoin tilauksen sisään ja sain pian sähköpostiin vahvistusviestin. Tiedot tilauksesta näkyivät tuttuun tapaan Where’s My Stuff? -sivulla, ainoa ero oli ”View Order” -napukan alla oleva ”Leave seller feedback” -nappi. Kaksi päivää myöhemmin keskiviikkona sain viestin, että DVD on postitettu ja saapuisi 5-10 arkipäivän kuluessa.

Helpotuksekseni levy tipahti postiluukusta seuraavan viikon perjantaina, yhdeksän päivää myöhemmin. DVD oli pakattu kuplamuovipussiin, jonka avaaminen oli melko työlästä, mikä oli vain ihan hyvä, ettei levyä voinut nyysiä helposti paketistaan. Levy oli luvatusti uutukainen, eikä se ollut onneksi irronnut matkan varrella pidikkeestään. Ensimmäinen kokemukseni Amazon Marketplacesta oli täten erittäin hyvä.

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

  1. Mä olen ostanut käytettyjä cd-levyjä britti-Amazonista jonkun verran ja kirjoja Saksan puljusta melkoisesti. Jostain syystä en tuota dvd-puolta ole tajunnut tarkkailla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *