Muualla noteerattua 2.03.2009

  • Elokuva-arvostelu: Bolt – Tarina kertoo, että Disneyn johtoon astunut John Lasseter purki ongelmallisen Boltin alkutekijöihinsä ja kasannut palasista uuden, paremman elokuvan. Olisi kiinnostavaa tietää, millaisia nuo ongelmat olivat. Nyt lopputulos on oikein ammattitaitoisen oloinen ja erittäin disneymäisellä viestillä täytetty kertomus itsensä löytämisestä, vastuusta ja ihmisarvosta (vai pitääkö sanoa koira-arvosta?). Mutta ei tässä vielä jonkun Wall-E:n tai Ihmeperheen asemaa uhata.
  • Elokuva-arvostelu: Waltz with Bashir – Animaation uudelleentulkitsevaan luonteeseen sisältyy Bashirissa muuan vallan oivaltava seikka. Koko elokuva on nimittäin matka muistoihin ja uniin, eli toisin sanoen tapahtumiin, joista kertoja-ohjaaja ei voi olla täysin varma. Animaation luoma lievästi etäännyttävä efekti sopii itse asiassa kertomuksen sisältöön täydellisesti. Molemmat tavoittelevat totuutta, mutta eri tavoin.
  • Elokuva-arvostelu: Benjamin Buttonin uskomaton elämä – F. Scott Fitzgeraldin novelliin perustuvassa tarinassa Forrest Gu– siis Benjamin Button syntyy vanhana, jää isänsä hylkäämäksi ja kasvaa nuoremmaksi vanhainkodissa. Elämänsä mittaan Gum– eiku Button näkee 1900-luvun historiallisia merkkipaaluja ja kohtaa ihmisiä, jotka opettavat häntä elämään hyvin.
  • Elokuva-arvostelu: Ralliraita – Ensimmäiset viisi minuuttia mietin, että Ralliraitahan on aika hauska. Heikki Silvennoinen on hyvässä vedossa ja vitsit naurattavat. Loput 81 minuuttia olinkin sitä mieltä, että miksei tämä jo lopu.
  • Buster Kino eli Hannu Björkbackan elokuva-aiheiset sivut – on siellä tosin muutakin

Ota osaa keskusteluun

2 kommenttia

  1. Hei Olli! Kiitos, kun mainitset minun viritelmäni mainioilla blogisivustoillasi. Törmäsin niihin nyt ensimmäistä kertaa ja paljon löytyi mielenkiintoista, mm. teatteri/dvd-jutska ja Fräntin puhe. Tsekataan lisää. Terveiset Kokkolasta!

  2. Hannu, piti oikeastaan vastata sulle sähköpostiin ja sanoa että Busteristä löytyi aika paljon kiinnostavaa kamaa. Meinasin myös tarjota vieraskynämahdollisuutta, jos olisi ollut jotain lehteen mahtumattomia aiheita, mutta sulla onkin aika hyvä foorumi käytettävissä – ja maksullinen sellainen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *