Tukea Rare Exports -leffalle, ninjamusikaalille ja Valkoisen peuran uusintaversiolle

Jalmari Finne tekee Rare Exports -lyhäreistä kokoillan elokuvan. Suomen elokuvasäätiö myönsi projektille viime vuoden joulukuussa 20 000 euroa kehittämistukea ja maaliskuussa 720 000 euroa tuotantotukea. Näyttelijäkaartikin on pysynyt ennallaan (Tommila & Korpela jne.) Ensi-iltaa kaavaillaan ensi vuoden syksylle.

Tukipäätöksistä löytyy muutama muukin hauska bongaus. Ensinnäkin genreleffoja näyttäisi olevan ainakin suunnittelussa enemmän kuin aikoihin.

  • Marko Mäkilaakso, jonka zombiesotaleffa ei vieläkään ole levityksessä, sai lovecraftiaaniselta kuulostavan Night of the Witch –leffan kehittelyyn 6000 euroa. Synopsis: Nuori noitatieteen opettaja, professori John Ward, saapuu kotikaupunkiinsa Salemiin pitämään luentoa ja joutuu kohtaamaan menneisyytensä kun noita palaa kaupunkiin.
  • Pekko Pesosen ja AJ Annilan kaavailema ninjamusikaali on saanut 10 000 euroa käsikirjoittamistukea. Tosin mahtaneeko Annila olla enää mukana puikoissa, kun häntä on vokoteltu ulkomaille hommiin?
  • Sami Laitisen ja Kasimir Lehdon scifi-pätkä 2012 lienee valmistuessaan (jos se siis valmistuu) ensimmäinen kotimainen kokoillan 3d-leffa
  • Musiikkivideoilla kunnostautunut Antti Jokinen sai 60 000 euroa kehittämistukea Nicholas of the North -elokuvalle, joka on onelinerinsä mukaan Koko perheen fantasiaelokuva jossa Nicholas North pelastaa itsensä ja koko pohjoisen kansan pahojen voimien kirouksesta.
  • Viides genreleffaksi laskettava tapaus on Valkoinen peura, joka on siitä harvinainen tapaus, että se on uusintaversio. Yritin miettiä suomalaisia remakeja, mutta en keksinyt kuin kaksi: Tuntematon sotilas (Laine ja Molle) ja Juha (1937, 1956 ja 1999).

Romaanisovituksia on tulossa parikin kappaletta. Veli-Pekka Hänninen sovittaa Arto Salmisen Varastoa leffaksi ja Ville Jankeri on ohjaamassa Pussikaljaelokuvaa, jonka nimi on mediaa vaihtaessa näppärästi mukautettu.

Ihan muuten vaan kiinnostavia ovat Muukalaisen ohjanneen Jukka-Pekka Valkeapään Juoksija eli Amok-juoksu olympiavuonna 1952 (10 000 euroa käsikirjoitustukea) ja Aleksi Salmenperän Korso, jossa nuori kaveri koettaa toteuttaa epärealistista haavettaan pienessä betonilähiössä (20 000 euroa kehittämistukea).

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

  1. Mie ainakin haluan nähdä ninjamusikaalin. Kuka ei haluaisi? Tony Jaa? Tony Jaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *