Arvio Antti Jokisen ensimmäisen elokuvan käsikirjoituksesta

Ei-julkaistujen elokuvien keskeneräisiä käsikirjoituksia esittelevä ScriptShadow on saanut käsiinsä Antti Jokisen esikoisohjauksen pohjapiirrustuksen. The Resident -arvio on yleisesti ottaen positiivinen, mutta toisaalta SS intoili Law Abiding Citizenistä ja siitä tuli ihan hirveää paskaa.

Varoituksen sana spoileripelkoisille: arvio paljastaa melkoisen kimpaleen tarinan yllätyksistä ja sivulta löytyy linkki itse käsikirjoitukseen. (Antti Jokinen on muuten itse toinen käsikirjoittajista. Polish vai oogee?)

Mistä päästäänkin itse asiaan. Wiredin artikkelissa Scott Brown piti ScriptShadowia luonnollisena osana alati kiihtyvää mediamaisemaa. Siis jotenkin siihen tapaan, että ei riitä tekstiviestit ja twitterit enää, vaan pitää saada tietää leffan sisältö jo ennen kuin sitä on alettu filmata.

Käsikirjoittaja John August otti hieman toisenlaisen kannan. Hän kirjoitti kaksi kertaa siitä, miksi ScriptShadow’n nykyinen malli on huono ja tekee hallaa kaikille osapuolille.

Eli siis: pitäisiköhän lukea Residentin käsis vai ei?

Ota osaa keskusteluun

2 kommenttia

  1. Lue pois vaan. Päivätty niin kauan sitten että shooting script on todnäk vielä jotain ihan muuta. Toisaalta… trillerikokemus on helpoin pilata lukemalla skripti etukäteen. Joten, ”toivottavasti tämä auttoi”. Muhah.

    Joo. Taidan itse kyllä lukaista menemään..

  2. Olen joitain juttuja lukenut ennen leffan näkemistä ihan sillä idealla, että saisi vähän treeniä käsisten lukemiseen. Kun siis jotkut jutut on paperilla sellaisia, että en näe niiden hienoutta, vaikka tiedän leffan olevan loistava.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *