Helsingin elokuvista suosittelen juuri nyt

Kalle kirjoitti, että elokuvateattereissa on parhaillaan ylitarjontaa hyvistä leffoista. Voipi olla.

Finnkinolla ihan ehdoton on tietenkin Kohtaamisia, josta tykkäsin enemmän kuin Pahasta perheestä, vaikka ei sekään huono ole. Muuten draamapuolelta kannattaa tsekata ainakin mainiot – joskin erittäin middlebrow’t – An Education ja A Single Man, ja kyllähän se Reitmanin ohjaama Up In The Air kanssa menettelee, tosin en kauheasti välitä lama-yt-olemme-tärkeitä-koska-aspektista. Mutta George Clooney on hyvä.

Lisäksi siellä pyörii kaksi hienoa dokkaria: Miesten vuoro ja Freetime Machos. Molemmat ovat kotimaisia ja käsittelevät miesaiheita, mutta ei pidä antaa sen hämätä. Itse lämpenin enemmän Machosille, koska Miesten vuoro on tosi jymäkkää tavaraa koko ajan (ahistaa niin maan kauheasti), kun taas Machos hengittää vapaammin. Edit: Jaa, Miesten vuoro onkin ensi-illassa vasta 26.3.

Apropoo: tuumasin, että voisi katsoa Prinsessa Mononoken vihdoin valkokankaalta. Torstaina klo 17.30, kuka lähtee mukaan? Ja pakkohan sitä on mielenkiinnosta mennä torstaina 25. päivä kattomaan Python-oratorio Not The Messiah (He’s A Very Naughty Boy).

Lisäksi Arkistossa on tiistaina Das Boot, keskiviikkona Welcome to Sarajevo ja Brokeback Mountain.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *