Mitä toimintaelokuvien ikärajoille on tapahtunut?

Kirjoitan tässä parhaillaan The Expendablesin arviota ja satuin huomaamaan, että leffan ikäraja on täällä meillä K15. Perusteluina mainitaan Runsaita visaalisia ja äänitehosteita hyödyntävässä toimintaelokuvassa erittäin runsaasti yksityiskohtaista ja osin veristä väkivaltaa pääosin sodanomaisiin taisteluihin liittyen. Myös teloitusmurhia sekä lyhyt kidutuskohtaus, mikä suomeksi tarkoittaa suunnilleen ihmisiä räjähtää veripaltuksi aivan helevetisti. Ei varmaan mitenkään erityisen raa’asti, mutta graafisesti kuitenkin. (Joo, mä käkätin niille, mutta en ole hyvä mittapaalu normaalia käytöstä varten.)

Myös Kick-Ass sai K15-lätkän. Mitähän toimintaelokuvassa oikein pitäisi tapahtua, että sen ikärajaksi tulisi K18?

Oliko ikäraja sopiva?

Lisäksi en voi olla hieman huvittumatta siitä, että parin päivän päästä teattereihin tulevan leffan ikärajasta käydään jo kovaa kansalaisjournalistista väittelyä VET:in sivujen mielipidemittarissa. Voihan toki olla, että 310 toimittajaa, levittäjän ja Finnkinon työntekijää ja muuta asiaankuuluvaa väkeä on käynyt painamassa nappulaa… mutta hieman kyllä epäilen.

Ota osaa keskusteluun

2 kommenttia

  1. Juu, näin The Expendablesin eilen ja jos mulla olisi 15-vuotias poika.. hmm, ehkä kehottaisin odottamaan videota, vähintään… mikä tekee nykyään noin kuukauden joten ehkä paremminkin.. no en kieltäisi koska silloin menisi varmasti, joten lahjonnan puolelle menisi.

    Kai olisi pitänyt löytyä pari tissivilausta, jotta K-18 olisi heilahtanut tälle opukselle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *