Elokuvallisia huomioita maailmalta 18.07.2013 – 24.07.2013

  • ILM Modelmakers Share Star Wars Stories and Secrets – One of my favorites is for creating debris when you're blowing up a model. You need a lot of stuff that's going to fly out of the model, and I actually learned this when I was working with these guys at ILM. You can actually take pasta, because pasta comes in these great shapes and a lot of different varieties. You stick it in a blender, grind it up, and paint it with different colors. And you just fill your model with pasta, and that's what you're actually seeing flying out at you in a lot of these different visual effects shots.
  • Ohjaaja Matti Kassila: Suomi on kurjien käsikirjoitusten maa – "Elokuva on yksinkertainen taidemuoto, siihen ei saa mättää liikaa materiaalia. On olemassa kuusivaiheinen kaava, jota voi hyvin käyttää apuna dramaturgiaa luotaessa. Vaiheet ovat alkusysäys, esittely, syventäminen, ristiriitojen kärjistäminen, ratkaisu ja häivytys."

    Mutta miksei tätä julkaistu yleisönosastolla?

  • Moviesound posters

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *