Elokuvallisia huomioita maailmalta 2.08.2013 – 3.08.2013

  • John Badham on making the finale of Saturday Night Fever – I wanted to shoot this picture in 1:66, because dance is a vertical medium. 1:85 is not the most friendly for dance, but it was the best I could get.
  • How machines can help us discover overlooked films – Instead, if you’re seeking patterns among Secret Successes, Fiascoes, and Failures, you’re better off looking at how critics and audiences described a movie.
  • Hän: Peter von Bagh – Peter von Bagh opiskeli Helsingin yliopistossa ensin matematiikkaa ja sitten estetiikkaa, kirjallisuutta, filosofiaa ja sosiologiaa. ”Pomminvarma yhdistelmä, joka ei johda ammattitaitoon. Sillä ei voi hakea mihinkään. Enkä ole hakenutkaan.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *