Elokuvallisia huomioita maailmalta 12.08.2014 – 14.08.2014

  • Kalle Kinnunen kirjoittaa kritiikkien uudelleenjulkaisusta aiheutuvista ongelmista ja virheistä – "Kierrätysvirheet eivät olleet uusi ilmiö. Lehden pääkriitikon Antti Lindqvistin arvioita käytettiin lyhennettyinä vuosien ajan sen jälkeen, kun hän oli saanut potkut. Kun Mieletön juttu tuli televisiosta vuonna 2008, Lindqvistin nimissä kerrottiin, että kyseessä on Steven Spielbergin paras elokuva.

    Elokuva tosin on Steven Soderberghin, ei Spielbergin ohjaama. Nimivirhe syntyi samassa tohinassa, jossa kymmenen vuotta vanhaa arviota lyhenneltiin. Eikä Lindqvistiltä kysytty, oliko hän edelleen samaa mieltä kuin ensi-ilta-arviossa, jonka jälkeen Soderbergh oli ehtinyt ohjata 11 pitkää elokuvaa.

    Kysyin TV-maailmasta huhtikuussa lyhennyskäytännöistä. Ratkaisuksi ehdotettiin, että ilman erillistä korvausta saisin tehdä lyhennystyön itse – mutta vain harvoin, jos siihen on ylipäänsä aikaa."

  • A rule on kissing scenes and AIDS (1985) – the Screen Actors Guild is requiring the 7,000 producers and agents with whom it has contracts to notify performers in advance of any scenes that require open-mouth kissing.
  • Airplane Cutaways, Both IRL and Hollywood-Style

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *