Muualla noteerattua 12.05.2009 – 13.05.2009

 • Studiot uskottelee, että lipunmyynti on heikkoa, jotta menestykset vaikuttaisivat isommilta (LA Times) – John says that, week after week, he finds himself in conversations with studios determined to spin expectations about their films as far downward as possible. Some studios — the worst offender being 20th Century Fox, he says — come up with projections for their films that are so "absurdly low" that they're hardly worth paying any attention to. As he puts it: "If Fox's estimates to me had come true, all of their movies would have bombed."
 • Al Pacino näyttelee Gladwellin Blink-kirjan leffasovituksessa – The son has that Blink thing going — he can size up people and situations on a dime. The Pacino character spots this, and both wants to help the boy find himself and use him to make some dough on Wall Street.
 • Elokuva-arvostelu: Enkelit ja demonit – Tavallaan Ron Howard on täydellinen tekijä tällaiselle elokuvalle. Howard on ohjaaja vailla ominaisuuksia, joka harvoin epäonnistuu täysin ja tuottaa välillä jopa vallan mainioita elokuvia. Niistä ei kuitenkaan koskaan löydy ohjaajan auteur-tyyppistä sormenjälkeä, sillä Howardille sujuva tarinankerronta tuntuisi olevan arvoista tärkein. Sillä opilla on tästäkin saatu sujuva 150-minuuttinen möhkäle. Huonomminkin voisi käydä.
 • Elokuva-arvostelu: Scar 3D – Näin erittäin todentuntuista unta, jossa kävelin videovuokraamoon 1980-luvulla. Nappasin hyllystä uusimman kauhuelokuvan ihan vain kannen perusteella ja menin vhs-nauhan kanssa kotiin. Aloin katsoa elokuvaa, kunnes yhtäkkiä heräsin ja tajusin, että se olikin ”Suomen ensimmäinen uuden tekniikan kolmiulotteinen kauhuelokuva”, Scar 3D:n.
 • Elokuva-arvostelu: Che – Kapinallinen – 1980-luvulla mainoslause sanoi, että maaseutua ei voi tuoda. Che Guevara oli täsmälleen päinvastaista mieltä: hän uskoi, että vallankumouksen voi viedä, nimittäin Kuubasta muihin valtioihin. Väärässä oli.
 • Elokuva-arvostelu: Mammutti – Moodyssonin valkoisen miehen taakka manifestoituu tarinoiksi, jotka ovat hitusen saarnaavia mutta kiistämättömän jaloin aattein tehty. Kuten nyt vaikka Mammutti, joka on tarina kahdesta rikkaasta länsimaalaisesta ja kahdesta köyhästä aasialaisesta.
 • Elokuva-arvostelu: 12 Rounds – Puhutaan suoraan: 12 Rounds on huono elokuva. Enkä nyt tarkoita, että se on huono filmifriikkien käyttämien ”elokuva on humanistista taidetta” -kriteerien mukaan. Tarkoitan, että se on suttuisen oloinen, persoonaton ja sekava nykytoimintaelokuva.
 • Elokuva-arvostelu: Möröt vastaan muukalaiset – Pääosassa on Susan, 15-metrinen jättiläisnainen (Jättiläisnaisen hyökkäys, 1953). Muita sankareita ovat hyytelömäinen B.O.B. (Valuva kuolema, 1958), torakkapäinen tiedemies (Kärpänen, 1958), kalan ja ihmisen yhdistävä Puuttuva rengas (Mustan laguunin hirviö, 1954) ja Ötökkäsaurus (Mothra, 1961). Onneksi Möröt vastaan muukalaiset ei sentään seiso pelkkien leffaviittausten varassa, vaan tarina toimii omillaankin. Muukalaisten laskeutuessa sentään vinkataan ensin ensin Kolmannen asteen yhteyteen, sitten Star Trekiin ja lopuksi Beverly Hillsin kyttään.
 • Elokuva-arvostelu: Gran Torino – Kowalskin suurin vahvuus elokuvahahmona on siinä, että Clint Eastwood tuo häneen mukanaan kaikki aiemmat kovanaaman roolinsa. Ei taida olla toista näyttelijää, jonka roolittamisella olisi saavutettu sama tulos. Mutta Mulkvqist-Eastwood ei ole ikuinen mulkvqist, hän ei voi olla sitä enää 2000-luvulla. Yrittääkö hän sovittaa menneitä tekojaan? Vai onko Eastwood kiero nero, joka tietää täsmälleen, miten voi imagoaan väännellä?
 • Elokuva-arvostelu: Miehet jotka vihaavat naisia – Ruotsissa kaikki on hyvin ja ehkä juuri siksi tarinat ruotsalaisesta kurjuudesta tuntuvat pahalta. Miehet jotka vihaavat naisia on juuri sellainen tarina, joskin siinä luodataan pikemminkin kansakunnan kollektiivisia traumoja kuin samhälletin akuutteja ongelmia.
 • Elokuva-arvostelu: Pride and Glory – Jos tässä vaiheessa tuntuu, että Pride and Glory on stereotyyppinen pahat ja hyvät poliisit -elokuva, niin… olet oikeassa. Kaiken järjen mukaan kyseessä pitäisi olla videovuokraamon alahyllyltä löytynyt b-julkaisu, joka otetaan mukaan kun mitään muutakaan ei ole katsomatta. Käsikirjoittaja Joe Carnahan ohjasi muutama vuosi sitten Narcin, johon oli kaadettu melkoinen kasa 1970-luvun kyttäkuvien kliseitä.
 • TV Tropes – Tropes are devices and conventions that a writer can reasonably rely on as being present in the audience members' minds and expectations. On the whole, tropes are not clichés. The word clichéd means "stereotyped and trite". In other words, dull and uninteresting. We are not looking for dull and uninteresting entries. We are here to recognize tropes and play with them, not to make fun of them.
 • Val Kilmer for Governor? (The Daily Beast) – luoja meitä varjele työttömiksi jääviltä näyttelijlöiltä
 • The Star Trek New Voyages torrent tracker – fanifilmejä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *