Äänityöläinen kertoo kaiken

Designing Sound on jututtanut Erik Aadahlia oikein urakalla. On Transformersin äänisuunnittelua, äänittämisvinkkejä, animaatioääntä ja sen semmoista.

Iltapäivälehdille pitää vielä tarjota pieni tärppi:

In “Transformers”, we meet a vicious little Nokia cellphone robot that fires wildly at everyone. Towards the end of the schedule we had an idea: we thought it would be fun to have him yelling in Finnish, since Nokia is from Finland. We recorded some Finns cursing in their language, and pitched them chipmunk-style to fit into the little robot. But Michael had already fallen in love with an earlier sound, so the Finnish curses wound up on the cutting room floor.

Michael Bay vihaa suomea!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *