Olipa erikoinen mainostekniikka, TV Viisi

En tiedä, tekeekö TV Viisi edelleen näin, mutta ainakin taannoisen Reindeer Gamesin väliin oli ujutettu todella ärsyttävällä tavalla mainos:

Liekö tuo edes laillista? Taitaa tekijän moraaliset oikeudet paukkua aika hyvin.

Edit: Laki televisio- ja radiotoiminnasta, 22 § eli Televisiomainosten ja teleostoslähetysten sijoittelu:

Televisiomainokset ja teleostoslähetykset on erotettava audiovisuaalisista ohjelmista ääni- tai kuvatunnuksella taikka kuvatilan jakamisella.

Mainokset ja teleostoslähetykset on sijoitettava audiovisuaalisten ohjelmien väliin. Niitä voidaan sijoittaa myös audiovisuaalisten ohjelmien keskelle, jos se on mahdollista loukkaamatta audiovisuaalisen ohjelman eheyttä ja arvoa ja tekijänoikeuksien haltijoiden oikeuksia.

Ota osaa keskusteluun

10 kommenttia

  1. Argh, onko tuo tulossa Suomeen … jo vuosia sitten jenkeissä kirosin sitä, että kesken leffan tai jonkun tv-sarjan tuli ruudulle tuollainen puolen ruudun kokoinen mainos. Toisinaan mainostettiin jotain tuotetta, toisinaan taas jotain tulossa olevaa ohjelmaa.

  2. TV Viisi on tehnyt tuota aina, törmäsin samaan jo silloin kun kanava toimi jaetulla kanavapaikalla Voicen kanssa.
    Laki on niin tulkinnanvarainen, että tuon perusteella mainostekniikkaan tullaan tuskin ikinä puuttumaan, etenkään jos tekijänoikeuksien haltija ei itse vaadi toimenpiteitä (mitä ei tietenkään tule tapahtumaan). Suomessa tv-mainostamista on muutenkin perinteisesti valvottu melko laiskasti.

  3. Tiedä sitten pitäisikö tästä ölistä laajemminkin julkisesti, että hommassa pysyy joku roti. Meinaan että etukäteen on luultavasti helpompi vaikuttaa kuin jälkikäteen.

  4. En mä edes ehtinyt huomata tv-mainosta, kun tossa ruudussa oli Googlen mainos Bajadeeri-oopperasta.

  5. Se taas liittyy Facebookissa mainitsemaani tekijänoikeusvalitukseen: ilmeisesti Movieclips on päättänyt, että klippi saa olla olemassa, kunhan sen päällä näytetään mainoksia ja rahat menevät heille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *