Elokuvallisia huomioita maailmalta 29.09.2013 – 7.10.2013

  • Him and Her: How Spike Jonze Made the Weirdest, Most Timely Romance of the Year
  • Digitaalihullu-blogi käsittelee Suomessa dvdllä julkaistuja ”uteliaisuutta herättäviä” elokuvia – Digitaalihullu-blogi paikkaa havaitsemiaan aukkoja ja suosittelee suosikkejaan persoonallisen löytöretken hengessä. Nautiskelevasti omat mieltymykset edellä, ilman pinnistettyä yritystä kaikenkattavaan kartoitukseen. Kuluttajavalistus sekoittuu blogissa vapaamuotoisen elokuvapäiväkirjaan, jossa kriittiset huomiot, historiatiedot, anekdootit ja yleinen cinefilia saavat rönsyillä ilman kokoavaa metodia. Välillä syntyy esseetä, toisinaan arvostelu tai pikamainintoja. Myös puhe teknisistä ominaisuuksista on mahdollista, mutta vuosituhannen vaihteen dvd-arvostelujen hifipainotteisuus ei ole juttuni.
  • Mark Kermode: The best hatchet jobs are not only amusing, but lasting, and the more amusing they are, the longer they last – Whether or not you agree with any of these value judgments matters not a jot; what matters is that you remember them. I may love Hal Ashby's sublime black comedy Harold and Maude, but the only review of it I can remember is the one in which the critic from Variety described it as containing "all the fun and gaiety of a burning orphanage". Why? Because it's nasty – and funny. The best hatchet jobs are not only amusing, but lasting, and the more amusing they are, the longer they last. No surprise, then, that when Roger Ebert died in early 2013, it was his scathing put-downs rather than his ebullient praise of movies that were quoted in memoriam.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *