Elokuvallisia huomioita maailmalta 21.02.2014 – 23.02.2014

  • Behind the Scenes of Star Wars: Episode III––Revenge of the Sith (Vanity Fair, 2005) – “I’m not a great writer,” says Lucas, whose strength lies in concocting huge scenarios, not in coming up with snappy dialogue or in constructing small domestic scenes.
  • Richard Linklater Discusses His 12-Year Project ’Boyhood’ – But I guess I was allergic to things I have seen depicted in fiction enough times that I don’t know if there’s anything fresh to do there.
  • Tuomas Nevanlinna: Mahdoton kritiikki – Päiväkohtaista kritiikkijournalismia on työlästä muotoilla uudelleen romanttisen metakritiikin suuntaviivojen mukaiseksi.

    Lyhyesti, romanttinen ohjelma on vaikeasti yhdistettävissä kapitalistisen median toimintaehtoihin: passiivinen, reagoiva, signaalien antajaksi typistetty yleisö; myyvyyden perusteella jyvitetty palstatila; falskin iskevyyden ja pienimmän yhteisen nimittäjän mukaisesti muokatut sisällöt.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *